ΕΛ | EN

ΣΥΧΝΕΣ ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ

1. Πώς μπορώ να φθάσω στην Παλαιόχωρα;

Οδικώς από τα Χανιά μπορείτε να ακολουθήσετε τη διαδρομή: Χανιά κόμβος Ταυρωνίτη - Βουκολιές - Κάνδανος - Παλαιόχωρα που είναι η ποιο σύντομη και η καλύτερη διαδρομή από άποψη δρόμου είναι 75 χιλιόμετρα. Ο επισκέπτης έχει να θαυμάσει πορτοκαλεώνες και ελαιώνες κατά την διαδρομή και να δει από ψηλά το φαράγγι των Μεσαυλίων και το φαράγγι της Κανδάνου.

Οδικώς από το αεροδρόμιο Χανίων: Φεύγοντας από το αεροδρόμιο, ακολουθήστε τον κεντρικό δρόμο στα αριστερά σας, και μετά από 2 χλμ στρίψτε δεξιά προς Χανιά (προσέξτε τις πινακίδες προτεραιότητας!) . Πριν φτάσετε το χωριό Πυθάρι, 3,5 χλμ. παρακάτω, στρίψτε αριστερά προς Σούδα και ακολουθήστε τον δρόμο βλέποντας το λιμάνι, μέχρι να φτάσετε 5,5 χλμ παρακάτω, στον κεντρικό δρόμο Σούδας-Χανίων (φανάρι, super market ΙΝΚΑ). Στρίψτε δεξιά, με κατεύθυνση προς Χανιά, και προχωρήστε άλλα 100μ. προς τον κόμβο, όπου στρίβετε αριστερά. 1χλμ παρακάτω θα βρείτε την είσοδο προς τον εθνικό δρόμο - στρίψτε δεξιά, κατεύθυνση Κίσσαμος-Καστέλλι. 25 χλμ παρακάτω θα βρείτε την έξοδο Παλαιόχωρα-Ταυρωνίτης. Εκεί, στρίψτε δεξιά για Παλαιόχωρα. Θα ακολουθήσετε τον κεντρικό δρόμο, περνώντας μέσα από Βουκολιές, Δρομόνερο, Κακόπετρο, Φλώρια, Κάντανο, Πλεμενιανα, Βληθιά και Κάλαμο, και θα φτάσετε στην Παλαιόχωρα μετά από 62 χλμ.

Με λεωφορείο
Μπορείτε να έρθετε στην Παλαιόχωρα με λεωφορείο, χρησιμοποιώντας τις υπεραστικά δρομολόγια του ΚΤΕΛ, οι οποίες είναι ανά τακτά χρονικά διαστήματα. Περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να βρείτε στην ιστοσελίδα του Δυτικού ΚΤΕΛ Χανιών-Ρεθύμνου στην διεύθυνση: http://bus-service-crete-ktel.com

2. Τι χρειάζεται να έχω μαζί μου;

Ο Δρομολάτης παρέχει σε όλους τους συμμετέχοντες τα απαραίτητα υλικά για τις πεζοπορικές διαδρομές τους, προκειμένου να μην χρειάζεται να μεταφέρουν τον εξοπλισμό τους.
Απαραίτητα για εσάς είναι ένα καλό ζευγάρι παπούτσια πεζοπορίας (κατά προτίμηση μποτάκι, για να προστατεύετε τους αστραγάλους σας), καπέλο ηλίου, ενώ καλό θα ήταν να έχετε και φακό για τις διανυκτερεύσεις στην ύπαιθρο.
Ανάλογα με την περίοδο, αποφασίζετε τα ήδη ρουχισμού, που θα έχετε μαζί σας.

3. Γιατί τα προγράμματα δεν είναι με πλήρη διατροφή;

Στόχος του Δρομολάτη είναι να παρέχει στους συμμετέχοντες ξεχωριστές εμπειρίες μέσα από πεζοπορικές διαδρομές και ξεναγήσεις και όχι να συναγωνιστεί εταιρείες με πακέτα all inclusive. Ακόμα και τα δείπνα, που συμπεριλαμβάνονται στα προγράμματα, είναι για να ζήσει ο φιλοξενούμενος την εμπειρία της κρητικής κουζίνας και όχι απλά, για να φάει.

4. Πόσο δύσκολες είναι οι πεζοπορικές διαδρομές;

Στόχος του Δρομολάτη δεν είναι να εξουθενωθούν οι συμμετέχοντες, αλλά να γεμίσουν το μυαλό τους με εικόνες και μυρωδιές από τα πανέμορφα μέρη της Κρήτης. Αυτός είναι ο λόγος, άλλωστε, που υπάρχουν και ημέρες ξεκούρασης.
Οι διαδρομές είναι χαμηλής και μεσαίας δυσκολίας και απευθύνονται ακόμα και σε άτομα, που δεν έχουν προηγούμενη εμπειρία σε πολύωρες διαδρομές, ενώ η διάρκειά τους έχει υπολογιστεί, ώστε να μην μείνει κανένας πίσω.

5. Μπορώ να φτιάξω το δικό μου πρόγραμμα;

Τα προγράμματα έχουν δημιουργηθεί για να μην μείνει κανένας παραπονεμένος. Παρ’όλα αυτά, ο Δρομολάτης μπορεί να προσαρμόσει οποιοδήποτε πρόγραμμα, σύμφωνα με τις ανάγκες των συμμετεχόντων, για παρέες άνω των έξι ατόμων.

6. Εάν χαλάσει ο καιρός θα μείνω όλες τις μέρες στην Παλαιόχωρα;

Ο καιρός πάντοτε είναι απρόβλεπτος παράγοντας και σίγουρα ο Δρομολάτης πάντοτε βάζει πάνω από όλα την ασφάλεια των συμμετεχόντων. Σε κάθε περίπτωση, εάν κάποια διαδρομή δεν μπορεί να πραγματοποιηθεί, λόγω καιρού, τότε φροντίζουμε για μία εναλλακτική, ώστε να μην πάει ούτε μία ημέρα χαμένη.

Εγγραφείτε για να λαμβάνετε τα νέα της ομάδας
υποστηρίξτε μας στα social media